Malá princezna Pavlínka

2. dubna 2022 , 18:21

2. dubna 2022, 18:21

"Psal se rok 2018 a nám se narodila malá holčička jménem Pavlínka. U nás bohužel nebylo vše zalité sluncem a už ve 3 měsících jsme museli začít pilně cvičit Vojtovu metodu. Po prvním roce života se Pavlínka nevyvíjela jako normální děti a my začali mít podezření, že naše malá holčička bude autista. Po prvních vyšetřeních to bylo vyřčeno Autismus… Bohužel je to ještě horší a byl u ní diagnostikován velmi vzácný genetický PHELAN MC DERMID SYNDROM a její stav je velmi vážný. V tuto chvílí jsme na mentální úrovni 7 měsíců, nemluví, má oční vadu a je plně na plenách. Austismus, ADHD, mentální retardace a těžká hypotonie způsobují, že její tělo nefunguje jak má".

Maminka Pavlínky

Příběh Pavlínky

Princezna Pavlínka, která neměla ve vínku tolik zdraví, jako jiná miminka, je krásná blonďatá dívenka, kterou jsme poprvé poznali na Dni Dětské mozkové obrny v Klimkovicích v loňském roce. Od té doby ji s láskou sledujeme a těšíme se z každého jejího nového krůčku.

Maminka Pavlínky do zdraví své dcerky dává opravdu vše co může a jelikož chtějí vyzkoušet všechny možnosti, které by Pavlínce pomohly s rozvojem jejich kognitivních a smyslových funkcí, rozhodli jsme se také zapojit a Pavlínce jsme zakoupili nějaké interaktivní světelné pomůcky.

Věříme, že každá maličkost je dobrá a ve spojení s další maličkostí je možné dokázat velké věci.

Pavlínce také velice pomáhají speciální rehabitace, které ale nehradí zdravotní pojišťovna. Na tyto její rehabilitace je vyhlášená veřejná sbírka a my budeme moc rádi a také vděční, pokud se rozhodnete této malé princezně pomoci. Děkujeme.