O Justýnce

16. června 2022 , 12:44

16. června 2022, 12:44

Maminka Justýnky oslovila Nadaci Z + M ohledně podpory již v srpnu 2021, a to na termín lázní v květnu 2022. Po vzájemné dohodě jsme Justýnce uhradili speciální léčebný program Reha Motion v Sanatoriu Klimkovice ve výši 21 700 Kč.

Příběh Justýnky

"Jmenuji se Marie Blahutová a pracuji jako sanitářka v lékárně, mám dvě děti 14ti letého Ondráška a 10ti letou Justýnku. Manžel Radim Blahut je hasič a má dvě již 18ti leté studující děti Radovana a Karolinku z prvního manželství.

Justýnka se narodila jako zdravé miminko, velká změna s jejím tělíčkem nastala po 3 dávkách povinného očkování Hexa vakcínou. Dcerka byla jako blátíčko, vláčná ve svalech, koukala za světlem, neudržela oční kontakt, nejevila o nic zájem.

Justýnčina diagnóza je dětská mozková obrna, centrální svalová hypotonie, středně těžká retardace, mikrocefalie, oční vada strabismus.

Od jednoho roku jezdíváme do lázní, na hipoterapie, rehabilitace a snažíme se co nejvíc její tělíčko hadrové panenky zpevňovat a posilovat. Navzdory všem nesnázím je dnes Justýnka snaživá a usměvavá holčička. Pilně se sama posouvá po zadečku, sama sedí. S naší pomocí si chvíli vykračuje. Je však zcela odkázaná na pomoci druhých. Jsme štastní spolu s ní, i za tyto malé úspěchy.

V rámci svého rozvoje navštěvuje speciální školu a různé speciální programy.

Toto vše nás stojí nemalé úsilí a hlavně speciální programy nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou. Každoročně s dcerkou jezdíme do lázní v Klimkovicích kde doplácíme speciální programy, které jsou vždy velkým přínosem. Cvičit musíme co nejvíc, proto během roku jezdíváme do Fyzio Beskyd či Arcada Neuromedical Center, toto vše je však velká zátěž pro náš rodinný rozpočet.

Z toho důvodu jsme dcerce založili účet u Asociace rodičů dětí s DMO a byla by Vám v případě Vaší laskavosti a štědrosti vystavena darovací smlouva.

Posíláme srdečné pozdravení, Justýnka s rodinou".

"S maminkou a Justýnkou jsme se potkali a byli i s kolegou Karlem na společné procházce v Lesoparku. Je to nádherné místo, kde ubytovaní klienti rádi chodí načerpat síly po dlouhém dni stráveném v tělocvičně, bazénu a areálu lázní.
Obě si rehabilitace velmi užívají, ale nejvíce se Justýnka těší na svého milovaného brášku Ondru. Jsme moc rádi, že jsme je mohli poznat a těšíme se na další setkávání".

"Srdečně zdravím paní Papíková, jsem také velmi ráda, že jsme se mohli setkat a blíže poznat. Bylo to od Vás moc milé, jste oba úžasní mladí lidé s tak krásným srdíčkem. Přejeme Vám a celé Nadaci Z + M jen to nejlepší.

V tomto krásném počasí zahajíme koníčkování, v němž  je Justýnka velmi šikovná.

Posíláme krasný úsměv naší princezničky a přejeme Vám také stále úsměv na tváři... Užívejte krásných letních dní... M+J".

Chcete-li Justýnce přispět peněžitým darem, můžete využít transparentní účet: 2500839573/2010. Srdečně děkujeme.