Ortézy pro Boríska

Také našim přispěním se podařil vybrat dostatečný obnos na pořízení speciálních ortéz pro devítiletého Borise z Markvartovic.

Příběh Boríska

Borísek bojuje od narození s dětskou mozkovou obrnou, kvůli níž je upoután na vozík. Je částečně ochrnutý a trpí epilepsií a těžkou mentální retardací. „Potřebuje non-stop péči. Ale dělá nám obrovskou radost. Také díky naší intenzívní péči a rehabilitaci začíná alespoň trochu chodit a to je podle lékařů to nejlepší, co ho mohlo potkat. Neměl se podle nich ani sám posadit,“ říká jeho maminka Zuzana, organizátorka sbírky na speciální ortopedické pomůcky za 166 000 Kč vyráběné v zahraniční, které mohou jejímu synovi pomoci samostatně chodit.

"Nadace Z + M se zapojila do sbírky, aby Borísek mohl dostat speciální ortézy a další pomůcky pro samostatnou chůzi bez dalšího poškození nohou. Věnovali jsme 20.000 Kč do sbírky vedené na znesnaze.cz. Díky společnému přispění Nadace a dalšího dárců s podařilo vybrat cílovou částku a Borísek je tak zase o krůček blíže dalším samostatným krokům".